sâmbătă, 28 iulie 2012

maxime ale miliardarilor lumii - Buffett, Soros, Graham, Lynch

De-a lungul timpului, s-au scris mii de carti despre investitiile de succes. Totusi, cele mai bune invataminte le poti gasi in vorbele investitorilor, deveniti miliardari.

 John Templeton (1912-2008) – investitor britanic  - “Nimic nu va fi diferit nici de data aceasta"
Celebrul investitor spunea in anii ’90 ca cea mai periculoasa gandire a unui investitor este sa creada ca “de data aceasta lucrurile stau altfel”

 Warren Buffett – CEO Berkshire Management - “Fii lacom cand ceilalti se tem”.
 Un investitor adevarat trebuie sa stie din start ca entuziasmul si cheltuielile sunt principalii lor dusmani, spune miliardarul. “Investitorii trebuie sa fie tematori cand concurentii lor sunt lacomi si lacomi cand ceilalti se tem”, te sfatuieste Buffett.

 George Soros – Presedinte Soros Fund Management
“Investitiile bune sunt plictisitoare. In cazul in care investitia ta este distractiva si te simti bine, atunci inseamna ca nu castigi suficienti bani”.

 Benjamin Graham (1894-1976) – manager de investitii
“Fereste-te de previziuni! Este absurd sa crezi ca poti face bani din previziunile care se striga pe piata”.
 Cunoscut ca unul din cei mai buni manageri de investitii, Benjamin Graham a dat nastere la doua din cele mai importante teorii : analiza de securitate si investitia in functie de valoare. Benjamin Graham mai este cunoscut si ca mentorul celebrului miliardar Warren Buffett.

 Peter Lynch – fost manager de fond la Fidelity Magellan
 Deviza celebrului investitor este: „Fa-ti temele de acasa. A investi fara a te documenta este ca si cum ai juca poker fara sa te uiti la cartile din mana”.
Peter Lynch a devenit unul din cei mai faimosi investitori din lume dupa 13 ani la conducerea fondului mutual Fidelity Magellan.
In 1990, Lynch a demisionat de la conducerea fondului, care detinea la acel moment active de 14 miliarde de dolari cu peste 1.000 de actiuni in portofoliu, dintre care: Fannie Mae, Ford, Philip Morris, Volvo sau General Electrica.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu